Inclusive Gastronomy Design

Around 250M people worldwide suffer from food allergies, a potentially life-threatening condition resulting in stress when dining out. 3D food printers can offer a safe environment for preparing allergen-free food and 3D prints can replicate the mouthfeel of food with allergens, like pralines. This project aims to improve communication, transparency, and trust in restaurants while staying true to chefs’ visions.

 

Inclusief Gastronomieontwerp

Wereldwijd lijden ongeveer 250 miljoen mensen aan een voedselallergie, een mogelijk levensbedreigende aandoening die stress veroorzaakt tijdens het uit eten gaan. 3D-voedselprinters zouden allergeenvrij voedsel in een veilige omgeving kunnen bereiden en 3D-prints kunnen het mondgevoel van voedsel met allergenen, zoals pralines, nabootsen. Dit project heeft tot doel de communicatie, transparantie en het vertrouwen in restaurants te verbeteren en tegelijkertijd trouw te blijven aan de visie van chef-koks.

Designer Jillian de Bie
Coach Miguel Bruns
Client FELIXfood
Website Portfolio Jillian de Bie
Website website Client